Løbsrapport Nordisk mesterskab

Publiceret 15. juni 2014 af Nicolai Heilbuth

2 svenskere, 9 nordmænd og 26 danskere var samlet til weekendens nordiske mesterskab i Næstved.

Det var kun TC klassen som opfyldte kravene i reglerne, og dermed kunne kaldes et officielt Nordisk mesterskab. GT klassen talte kun en enkelt nordmand og 6 danskere. GT klassen blev derfor kørt som en Nordic Challenge. 4WD TC klassen havde kun ganske få tilmeldte og blev derfor kørt som et opvisningsløb, kun med ét træningsheat og finale om søndagen. Derved kunne vi lokke et par ekstra kørere med og vi officials havde ligeledes mulighed for at deltage.

Lørdag

Lørdagen bød på ét træningsheat og 4 kvalifikationsheat. Dvs. at hele kvalifikationen blev kørt lørdag.

I GT havde Caspar Morgen lagt ud i sædvanlig suveræn stil, men det var tydeligt at Niels Fauerholt ikke havde tænkt sig at forære Caspar TQ uden kamp. Niels var hele dagen lige efter, men nåede dog kun 28 omgange, mod Caspars 29.

Nordmanden Einar Breilid og unge Casper Lund kæmpede hele dagen hårdt om 3. pladsen. Einar endte med at tage den, 5 sekunder foran Casper.

I TC viste Martin Lissau og Patrick Folman sikker stil allerede fra træningsheat'ene. Der var dog en hel gruppe af kørere lige under som forsøgte at hænge på. Søren Bang lagde sig klart i spidsen for denne gruppe og lavede den 3. bedste kvalifikation, efter Folman på 2. pladsen og Lissau på førstepladsen.

Efter ham fulgte den bedst kvalificerede udenlandske kører, nordmanden Nikolai Håheim, og derefter Daniel Bjerg og Michael Ivø.

Søndag

Søndagen startede med en runde træningsheat, og finale træning til GT klassen. Derefter finalen i 4WD TC, som blev vundet af undertegnede :-) foran Bo Kjeldgård, og Ole Hansen.

Derefter var det tid til semifinalerne i TC klassen. Her blev der virkelig gået til den og kæmpet med næb og klør for de eftertragtede finalepladser.

Martin Lissau og Patrick Folman vandt overlegent hver deres semi finale. De resterende kørere kæmpede til sidste minut for at lave et godt resultat og håbe på at det rakte til en plads i finalen.

De 10 finalister blev: Martin Lissau, Patrick Folman, Søren Bang, Daniel Bjerg, Michael Ivø, Ole Jakobsen, Thomas Krog, Simon Bruce (SE), Kjetil Kristiansen (NO), Ole Henrik Gulliksen (NO).

Så både Danmark, Norge og Sverige endte med at være repræsenteret i finalen.

Derefter var det tid til GT finale. Her lagde Caspar Morgen hårdt ud og Niels Fauerholt havde tydeligvis svært ved at følge med. Bag ved dem kæmpede Einar Breilid og Casper Lund deres kamp videre fra dagen før, og placeringerne blev flere gange byttet.

Einar måtte desværre udgå med en defekt og Casper kunne smutte op på 3. pladsen med Søren Nygaard efter.

Caspar Morgen så ud til at kunne tage sejren, men han begyndte at få tekniske problemer og måtte i pit flere gange, hvor der blev arbejdet på bilen. Her kunne Niels Fauerholt tage føringen. Caspar måtte til sidst udgå og herefter kunne Casper Lund overtage 2. pladsen. Søren Nygaard havde hængt godt på hele løbet, men var for langt efter til at kunne tage 3. pladsen fra Caspar Morgen.

Nu var det endelig tid til finalen i Nordisk mesterskab for TC klassen.

Ved finalestarten havde Lissau problemer med at få gang i motoren og han måtte derfor starte fra pitten. Allerede efter én omgang havde han kørt sig op gennem halvdelen af feltet, og efter ca. 5 omgange lå han og kæmpede om 1. pladsen. Det blev også Lissau og Folman der endte med at trække fra resten af feltet. Søren Bang forsøgte at hænge på, og han holdt sig også længe på omgangshøjde. Det virkede dog som om Lissau og Folman havde deres eget ræs foran de andre. De to skiftedes da også til at føre gennem halvdelen af løbet. Herefter så Folman ud til lige så stille at trække fra. Lissau lavede en fejl og endte på taget ved tællersnoren, på en så uheldig måde at han mistede en omgang og så var Folman kørt. Nu var Søren Bang så tæt på at det blev til en kamp om 2. pladsen. En kamp Lissau så ud til at vinde indtil han måtte udgå få minutter før slut.

De udenlanske kørere døjede også med tekniske problemer og Ole Henrik Gulliksen, kom først til start halvt inde i heatet. Både Kjetil Kristiansen og Simon Bruce måtte desværre udgå før slut.

Nordisk mester i TC 2014 blev Patrick Folman, stort tillykke til ham!

2. pladsen gik til Søren Bang.

Ved teknisk kontrol blev Lissaus bil fundet for let, og 3. pladsen gik derfor til Ole Jakobsen.

Holdkonkurrencen, hvor hvert land skulle udvælge 3 kørere, blev vundet af Danmark (Martin Lissau, Patrick Folman og Søren Bang), foran Norge (Kjetil Kristiansen, Håvard Gulliksen og Nikolai Håholm), og Sverige, som kun var repræsenteret af 2 kørere (Simon Bruce og Alf Åberg), fik 3. pladsen.

DSC_0493

4WD TC: 1. Nicolai Heilbuth, 2. Bo Kjeldgård, 3. Ole Hansen

DSC_0497

Nordic Challenge GT: 1. Niels Fauerholt, 2. Casper Lund, 3. Caspar Morgen, 4. Søren Nygaard, 5. Einar Breilid, 6. Henrik Karlsson

DSC_0501

Nordisk mesterskab TC: 1. Patrick Folman, 2. Søren Bang, 3. Ole Jakobsen, 4. Thomas Krog, 5. Simon Bruce, 6. Kjetil Kristiansen, 7. Michael Ivø, 8. Ole Henrik Gulliksen, 9. Daniel Bjerg, 10. Martin Lissau.

DSC_0509

Nordisk holdkonkurrence: 1. Danmark, 2. Norge, 3. Sverige

NMRC siger tak til alle for et godt løb, og speciel tak til de norske og svenske kørere som er kommet hele vejen til Næstved og gjort dette til et fantastisk NM.