Løbsrapport DM1

Publiceret 12. maj 2014 af Nicolai Heilbuth

Opdatering 13/05:

Så er der også lidt blandede billeder

Så blev det endelig tid til årets første DM løb. Vejrudsigten havde set meget truende ud hele ugen, og fredagens træning regnede da også væk.

Det samlede deltagerantal lå på 50 mand, som var meget jævnt fordelt over de 5 klasser. 1:5 Touringcar var således den eneste med mere end ét kvalifikationsheat. Klassen er vokset en del i år, hvilket kan ses på GT klassen, hvor mange af de nye TC kørere er rykket op fra.

Lørdag

Lørdagen startede med en våd bane, men trods alt i tørvejr. Resten af dagen var grå, men dog tør. Som følge af den våde bane var der ikke meget aktivitet i træningsheatene.

Da vi nåede det første kvalifikationsheat, var banen efterhånden blevet kørt tør, og de fleste kørere kom på banen.

I 1:5 Touringcar 4WD tog Bo Larsen en flot TQ med en standard (klasse S) bil, foran Ole Hansen og Per Visler.

Martin Lissau stillede denne gang kun op i 1:10 nitro, men tog til gengæld TQ tæt forfulgt af Martin N.O. Hansen, og med sidste års mester Rasmus B. Nielsen på 3. pladsen.

I GT lagde Caspar Morgen ud i vanlig stil og tog TQ med én omgang ned til Ulrik Andersen, som havde yderligere én omgang ned til Torben Præst på 3. pladsen. De næste 3 i feltet lå på omgangshøjde og kun få sekunder skildte 3-6. pladserne.

I 1:8 Nitro tog Torben B. Hansen TQ foran Thomas Larsen og Henrik Christensen.

I 1:5 Touringcar virkede Søren Bang næsten urørlig med en omgang ned til de 4 næste. Patrick Folman tog 2. pladsen med kun 2/10 til Daniel Bjerg på 3. pladsen.

Vejret holdt heldigvis tørt hele eftermiddagen, men da vi havde fået tændt op i grillen og sat os til rette, kom regnen for alvor. Her kunne vi glæde os endnu mere over det ekstra hjørne vi har fået med under det nye tag. De gode bøffer fra grillen kunne dermed indtaget i tørvejr og højt humør.

2014-05-10 19.04.35

Søndag

Søndagen startede igen med våd bane, og meget truede mørk himmel. Vejrudsigten så da også meget nedslående ud.

De første kvalifikationsheats bød ikke på meget aktivitet, da det kun er nitro klasserne der kører efter round-by-round systemet, og dermed kun dem der kunne ændre på kvalifikationsresultatet.

Da banen var lige ved at tørre op begyndte det igen at regne og banen var godt våd til finaltræningerne sidst på formiddagen. Den første TC 1/2 finale efter frokost blev også startet i vådt føre, men pludselig slog vejret om og solen kom frem. Resten af eftermiddagen stod på skønt forårsvejr, stik imod hvad vejrudsigten havde lovet.

Stort set alle havde forberedt sig på finaler i regnvejr, og havde haft travlt med at finde regndæk frem om vandsikre bilen. Nu var der lige så stor travlhed med at pakke det hele væk igen.

Banen tørrede helt i løbet af den første TC 1/2 finale og den var helt tør i den anden 1/2 finale og resten af dagens finaler.

I 1:5 TC 4WD var der dømt lokalopgør i toppen hvor Bo Larsen og Per Visler kæmpede om de 2 første pladser. Ole Hansen lå lige efter og blandede sig også i topkampen. Det endte med at være Per Visler som kørte sejren hjem med 2 omgange ned til Bo Larsen. Ole Hansen tog 3. pladsen 3 omgange efter Bo.

I 1:10 Nitro kørte Martin Lissau sejren hjem fra pole, hele tiden tæt forfulgt af Martin N.O. Hansen. Michael Johnsen tog 3. pladsen.

I 1:5 GT finalen fortsatte Caspar Morgen den suværene stil fra kvalifikationen og kørte sikkert sejren hjem fra pole, med hele 4 omgange ned til 2. pladsen. Flere kørere havde tekniske problemer under heatet, så der blev byttet godt rundt på placeringerne undervejs. Allan Hilleborg endte med at tage 2. pladsen én omgang foran Niels Fauerholdt på 3. pladsen.

I 1:8 Nitro er der traditionelt meget tæt kamp om de første pladser, men Thomas Larsen så ud til at have problemer ind imellem og dermed kunne Henrik Christensen tage sejren, hele 6 omgange foran. Thomas Larsen sluttede på 2. pladsen foran Jens Roland.

1:5 TC var den eneste klasse som skulle ud i 1/2 finaler. Da 4 kørere var taget hjem før tid og den ene af 1/2 finalerne blev kørt på våd bane, betød det at kørerne i den ene af 1/2 finalerne var sikret at gå videre. De skulle blot ud og have registreret en enkelt omgang. Den anden semifinale var en anden sag og her blev der kæmpet til det sidste om de 5 sidste finalepladser.

I finalen startede Søren Bang og Daniel Bjerg med at trække fra resten af feltet. Længe så det ud til at de to skulle kæmpe tæt hele heatet, men der ikke længe inden det lykkede Søren at lægge afstand til Daniel. Daniel kæmpede hårdt og holdt sig på omgangshøjde alle 92 omgange. Det meste af heatet var der dog en hel del luft i mellem de 2, og det så ud til at kun en fejl fra Sørens side kunne ændre på stillingen. Søren lavde en mindre fejl på allesidste omgang, men det ikke nok til at Daniel kunne hente ham.

Patrick Folman startede helt nede på 8. pladsen i finalen, men gav den virkelig gas. Det lykkedes ham at avancere 5 placeringer i et ellers stærkt finaleheat, og han sluttede på en flot 3. plads.

Ole Jacobsen havde kørt en 4. plads hjem, men bilen blev desværre vejet for let ved teknisk kontrol, og han måtte se sig henvist til 10. pladsen.

NMRC vil gerne sige tak til alle for en super hyggelig weekend, med en super god stemning og masser af godt ræs!