DM5 Løbsrapport

Publiceret 16. september 2013 af Nicolai Heilbuth

Med 55 tilmeldte og sidste chance for at komme ud og køre DM løb i år, var forventningerne høje op til DM5.

Lørdagen startede så tåget at man dårligt kunne se hjørnet ved enden af langsiden og med masser af dug på græsset var dagen første heats en forsigtig og afdæmpet affære.

Solen fik heldigvis hurtigt fat og tog for alvor revance. Vejret op ad dagen blev noget af det bedste efterårsvejr vi endnu har set i år. Med risiko for regn om søndagen blev der virkelig givet gas og satset for at sætte et godt kvalifikationsresultat.

Søndagen startede med en meget våd bane og skiftende støvregn. Så der blev konstant overvejet og genovervejet dækvalg og hvad man skulle satse på til finalerne.

De 2 GT semifinaler blev kørt på våd, langsomt tørrende bane, men herefter var banen efterhånden tørret op og i de sidste finaler var grebet i banen det bedste vi har set hele året.

I TC 4WD finalen tog Kristoffer Pedersen en flot samlet sejr, samt sejren i 4WD S foran Jan Laugesen og Ulrik Andersen.

4WD TC blev vundet af Ole Hansen foran Per Visler og John Hansen.

IMG_9612

IMG_9614

Finalen i 1:10 Nitro blev en særdeles spændende affære. Claus Ryeskov og Martin N. O. Hansen kæmpede gennem hele heatet om føringen og begge kørere måtte en tur i pit med tekniske problemer. Spændingen blev først udløst til aller sidst hvor Claus kørte over stregen kun 3/10 af et sekund foran Martin.
Rhys Jenkins snuppede 3. pladsen.

IMG_9616

GT finalen blev også tæt, kun afgjort af et par omgange mellem de foreste. Her vandt Daniel Bjerg foran Jesper Folman og Casper Morgen.

IMG_9617

Finalen i 1:8 Nitro var en hel anden sag. Her måtte både Torben B. Hansen, Sebastian Christiansen og Henrik Christensen udgå. Jon Pedersen kunne derfor køre 1. pladsen hjem efter mere end 40 omganges solo kørsel. Her lykkedes det ham at presse sin bedste omgangstid ned under 16 sekunder (15.951).

IMG_9620

I TC finalen lagde Martin Lissau hårdt ud og han fik hurtigt kørt sig til en føring på adskillige omgange ned til Patrick Folman på 2. pladsen. Patrick havde sit at gøre med at holde Nicolai Lindegaard bag sig. De to havde en hård og spændene kamp indtil Nicolai desværre måtte udgå med en defekt.

Martin Lissau måtte også udgå og Patrick kunne overtage 1. pladsen. Hermed kunne Søren Jeppesen overtage 2. pladsen. Søren kunne ikke hente ind på Patrick, men Søren holdt hovedet koldt og kunne køre en flot 2. plads hjem. Ole Jakobsen tog 3. pladsen kun små 5 sekunder efter Søren.

I det hele taget et meget tæt heat hvor kun 4 omgange skilte de første 6 pladser.