DM4 - Løbsrapport søndag

Publiceret 28. august 2012 af Nicolai Heilbuth

Søndagen startede tørt og 4. kvalifikation blev kørt i tørvejr. Det samme gjorde GT 1/4 finalerne, men hen imod 1/2 finalerne begyndte det at småregne og første GT 1/2 finale blev betegnet som våd af løbsledelsen.

Lige før GT finalen åbnede himlen og regnen stod ned i stænger. Alle fik meget travlt med at skifte til regndæk og vandsikre bilen. Finalen blev afviklet på en drivende våd bane, og selv de mest rutinerede kørere kunne ikke undgå adskillige snurreture.

Dog havde Daniel Bjerg fundet et setup der fungerede og en tilpas blød finger på gassen. Daniel styrede i suveræn stil regnvejrsheatet og kunne køre en sejr hjem hele 7 omgange foran Mike Gosvig og David Hansen.

2012-08-26-18.50.15

1/10 nitro fik afviklet deres finale i tørvejr før regnen brød løs, Her vandt Claus Ryeskov foran Rasmus B. Nielsen og Martin N.O. Hansen.

1/8 nitro kørte efter GT og banen var stadig meget våd. Her kunne Jon Pedersen køre en helt uhørt tæt sejr hjem, kun 3 sekunder foran Morten Skov Nielsen, med Henrik Christensen på 3. pladsen 6 omgange efter.

2012-08-26-18.51.27

TC finalen havde marginalt tørere forhold, men banen var stadig våd og Ole Hansen viste hvor suveræn en 4wd touringcar er i vådt føre. Bilen lod sig ikke mærke meget af det våde føre, og det blev til flere gange til sidelæns drifting igennem svingene, til stor fornøjelse for puplikum. Thomas Krog forsøgte med afpasset kørsel at hænge på Ole, men måtte erkende at Oles 4wd ikke lod sig hente på en våd bane. Thomas sluttede 4 omgange efter Ole med Kenneth Madsen på 3. pladsen. Martin Lissau havde valgt at spare materialet og deltog ikke i finalen.

2012-08-26-18.54.59

Thomas Skov vs. Anders Breinholt

Søndag var også dagen hvor Thomas Skov, Anders Breinholt og et TV hold fra DR havde meldt deres ankomst. TV holdet ankom om formiddagen og begyndte straks at filme aktiviteterne på banen og i pitten. Der blev interviewet kørere og filmet teknisk kontrol mm.

2012-08-26-10.43.52

Desuden fik Thomas Skov lov til kåre den flotteste karosse og dermed afgøre weekendens Concour d' elegance. Thomas overvejede grundigt og udvalgte først 5 karosser og derefter 2 finalister. Til sidst blev Ulrik Andersens Peugeot 407 Coupe udvalgt og en stolt Ulrik kunne modtage pokalen. Det hele blev selvfølgelig tæt overværet af TV kameraerne, som også afkrævede vinderen et interview.

2012-08-26-10.43.25

Dagen sluttede med et løb mellem Thomas Skov og Anders Breinholt, som hver havde fået stillet en bil til rådighed af hhv. Super Hobby og FG-Hobby. Begge havde fået kyndig råd og vejledning af Martin Lissau.

2012-08-26-18.24.20

Banen var desværre stadig våd så de to kendisser fik deres sag for. De klarede det begge ganske hæderligt, men efter de 5 minutters kørsel, kunne Thomas kåres som vinder med over en omgang ned til Anders.

2012-08-26-18.43.00

Det var i det hele taget en fornøjelse og en sjov tilføjelse at have TV holdet på besøg, og de skal være velkomne en anden gang.

De lokale kørere

Samlet set kan klubben hvis kun være tilfreds med de lokale køreres indsats.

Ulrik Andersen kørte sig direkte i 1/2 finalen i GT. Jan Laugesen kørte en suveræn 1/4 finale og kørte sig sikkert videre fra en våd 1/2 finale. Efter en flot indsats i det våde føre sluttede Jan og Ulrik på hhv. 7. og 9. pladserne. Bo Larsen sikrede sig en 1/2 finaleplads, men måtte se sig slået af den hårde konkurrence og det våde føre. Per Visler og undertegnede kæmpede med tekniske problemer og nåede ikke forbi 1/4 finalerne.

I TC snuppede Ole Hansen som nævnt førstepladsen og Patrick Bade sluttede på 7. pladsen efter problemer med bilen.

Som nævnt snuppede Jon Pedersen en meget tæt sejr i 1/8 nitro.